Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu
Vliegtickets Vergelijken
De geselecteerde data geven mogelijk geen resultaten omwille van COVID-19. We raden u aan de data te wijzigen.
Selecteer vertrek
  • Recente zoekopdrachten
Selecteer aankomst
  • Recente zoekopdrachten
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Op zoek naar een enkele vlucht?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Klasse en passagiers
Klasse
Economy
Alleen beschikbaar voor Economy
Aantal passagiers
Volw.
{{ adults }}
Kinderen
{{ children }}
Baby's
{{ infants }}
  • Vergelijk met:

De beste carnavals ter wereld

Carnaval wordt gevierd in meer dan 50 landen over de hele wereld, vaak met grote evenementen met een wereldwijde weerklank. Elke stad heeft zijn eigen tradities en manier om carnaval te vieren. Hier zijn enkele van de grootste en beste carnavals in de wereld!
 

Rio de Janeiro, Brazilië

De beste carnavals ter wereld
Het ligt misschien voor de hand, maar het grootste en waarschijnlijk beroemdste carnaval ter wereld is dat van Rio de Janeiro. Het is een feest dat gewoonlijk door meer dan vijf miljoen mensen wordt bijgewoond! De sambaparades bestaan uit praalwagens van 20 meter lang en duizenden artiesten, en er vinden honderden straatfeesten plaats in de hele stad.

Plaats: Rio de Janeiro
Data: 17 - 25 februari

New Orleans, USA

De beste carnavals ter wereld
Het carnaval van New Orleans wordt gevierd in het beroemde 'Mardi Gras'. De viering dateert uit de tijd dat Louisiana een Franse kolonie was. Het Mardi Gras in New Orleans wordt gekenmerkt door talrijke parades, verkleedpartijen en veel vrolijkheid. Tijdens de optochten gooien de praalwagenbestuurders geschenken naar de menigte, waaronder de beroemde kleurrijke kralenkettingen die door vrijwel iedereen op Mardi Gras-dag worden gedragen.

Plaats: New Orleans
Data: 21 februari
 

Venetië, Italië

De beste carnavals ter wereld
Het unieke carnaval van Venetië trekt elk jaar miljoenen bezoekers. Zowel extravagant als elegant, staat het bekend om kostuums geïnspireerd op traditionele 18e-eeuwse klederdracht. Tijdens het 20 dagen durende carnaval worden luxueuze gemaskerde bals gehouden, met enkele van de meest ingewikkelde en zeldzame traditionele kostuums, versterkt door de typische Venetiaanse sfeer.

Plaats: Venetië
Data: 4 - 21 februari

Nice, Frankrijk

De beste carnavals ter wereld
Het carnaval van Nice vindt plaats in de twee weken voor Aswoensdag. Met meer dan 10 optochten en duizenden dansers en muzikanten is het carnaval van Nice het grootste carnaval van Frankrijk. Een van de hoogtepunten is de bloemenparade, waarbij meer dan 100.000 bloemen vanaf praalwagens in het publiek worden gegooid.

Plaats: Nice
Data: 10 - 26 februari
 

Tenerife, Spanje

De beste carnavals ter wereld
Het carnaval van Santa Cruz de Tenerife is een jaarlijks festival dat in de hoofdstad van de Canarische Eilanden wordt gehouden. Het trekt elk jaar honderdduizenden mensen aan, dankzij de populaire festiviteiten die alle straten en pleinen van de stad gedurende de festiviteiten vullen. Optochten, gratis concerten, dansen, wedstrijden en vuurwerk, alles in originele kleurrijke kostuums.

Plaats: Tenerife
Data: 17 - 26 februari
Vind ons op
Schrijf u gratis in om de laatste reisupdates te ontvangen.
Klik op Toestaan wanneer u om het toestaan van meldingen wordt gevraagd.