Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu

Coronavirus: nieuwe maatregelen om door Europa te reizen

De geselecteerde data geven mogelijk geen resultaten omwille van COVID-19. We raden u aan de data te wijzigen.
Selecteer vertrek
  • Recente zoekopdrachten
Selecteer aankomst
  • Recente zoekopdrachten
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Op zoek naar een enkele vlucht?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Klasse en passagiers
Klasse
Economy
Alleen beschikbaar voor Economy
Aantal passagiers
Volw.
{{ adults }}
Kinderen
{{ children }}
Baby's
{{ infants }}
  • Vergelijk met:
De Europese Commissie heeft maatregelen genomen om de continuïteit en de continuïteit van het goederenvervoer over land, over het water en door de lucht te waarborgen. Deze diensten zijn van cruciaal belang voor het functioneren van de interne markt en voor een doeltreffend antwoord op de huidige crisis op het gebied van de volksgezondheid. 
Coronavirus: nieuwe maatregelen om door Europa te reizen

Op 13 mei heeft de Europese Commissie richtsnoeren en aanbevelingen gepresenteerd om de lidstaten te helpen de reisbeperkingen geleidelijk af te schaffen, met alle nodige veiligheids- en voorzorgsmaatregelen. Dit zijn enkele invloedrijke veranderingen in de reissector:
 

Herstel van het vrije verkeer en de afschaffing van de controles aan de binnengrenzen


Indien een algemene opheffing van de beperkingen niet gerechtvaardigd is op grond van de gezondheidssituatie, stelt de Commissie een geleidelijke en gecoördineerde aanpak voor die begint met de opheffing van de beperkingen tussen gebieden of lidstaten met voldoende vergelijkbare situaties. De aanpak moet ook flexibel zijn, met inbegrip van de mogelijkheid om bepaalde maatregelen opnieuw in te voeren als de epidemiologische situatie dat vereist. De lidstaten dienen te handelen op basis van de volgende criteria: de epizoötiologische situatie, de capaciteit om gedurende de gehele reis beheersingsmaatregelen toe te passen en economische en sociale overwegingen.
 

Herinvoering van vervoersdiensten in de gehele EU


De richtsnoeren vormen de algemene beginselen voor een veilig en geleidelijk herstel van het personenvervoer door de lucht, per spoor, over de weg en over de binnenwateren. Ze bevatten ook praktische aanbevelingen voor het beperken van bijvoorbeeld het contact tussen passagiers en vervoersmedewerkers en passagiers zelf, en voor het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen tijdens de reis. Voor elke vervoerswijze worden specifieke aanbevelingen gedaan.
 

Veilig herstel van toeristische diensten


De Commissie heeft een gemeenschappelijk kader vastgesteld met criteria voor het veilige en geleidelijke herstel van toeristische activiteiten en de ontwikkeling van gezondheidsprotocollen voor hotels en andere vormen van accommodatie om de gezondheid van zowel gasten als werknemers te beschermen. Deze criteria omvatten epidemiologisch bewijsmateriaal; voldoende capaciteit van het gezondheidsstelsel voor de plaatselijke bevolking en toeristen; degelijke surveillance en monitoring, testcapaciteit en tracering van contacten.
 

Zorgen voor grensoverschrijdende interoperabiliteit van traceringstoepassingen


Op 13 mei hebben de lidstaten van de EU, met steun van de Commissie, overeenstemming bereikt over een protocol om de grensoverschrijdende interoperabiliteit van vrijwillige toepassingen voor het traceren van contacten te waarborgen, zodat burgers kunnen worden gewaarschuwd voor een mogelijke coronavirusbesmetting wanneer zij in de EU reizen.
 

Vouchers aantrekkelijker maken voor klanten


Volgens de EU-regels hebben reizigers het recht om te kiezen tussen vouchers of contante terugbetaling voor geannuleerde vervoersbewijzen (vliegtuig, trein, bus en veerboot) of pakketreizen. De aanbeveling van de Commissie bevestigt dit recht, maar wil er tegelijkertijd voor zorgen dat vouchers een geldig en aantrekkelijker alternatief worden voor de terugbetaling van geannuleerde reizen in de context van de huidige pandemie, die ook de touroperators onder druk heeft gezet.

Laatste vluchten Zoeken

Vind ons op
Schrijf u gratis in om de laatste reisupdates te ontvangen.
Klik op Toestaan wanneer u om het toestaan van meldingen wordt gevraagd.