Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu
Vliegtickets Vergelijken
De geselecteerde data geven mogelijk geen resultaten omwille van COVID-19. We raden u aan de data te wijzigen.
Selecteer vertrek
  • Recente zoekopdrachten
Selecteer aankomst
  • Recente zoekopdrachten
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Op zoek naar een enkele vlucht?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Klasse en passagiers
Klasse
Economy
Alleen beschikbaar voor Economy
Aantal passagiers
Volw.
{{ adults }}
Kinderen
{{ children }}
Baby's
{{ infants }}
  • Vergelijk met:

5 spookachtige plaatsen om te bezoeken met Halloween

Als u op zoek bent naar de juiste plek om de engste Halloween ooit door te brengen, probeer dan een van deze 5 van de griezeligste en spookachtigste plaatsen in de wereld te bezoeken deze 31 oktober!
 

1- Kasteel van Bran, Roemenië

5 spookachtige plaatsen om te bezoeken met Halloween
Thuishaven van Vlad de Spietser, beter bekend als Dracula, de bloeddorstige heerser op wie de legenden zijn gebaseerd. Hier kunt u het kasteel van de graaf bezoeken, in een hotel slapen en eten in een restaurant met Dracula-thema. 

Met Halloween kunt u het kasteel van Bran bezoeken tijdens een middernachtelijke rondleiding en het beroemde Halloweenfeest bijwonen in de citadel van Sighisoara, de geboorteplaats van Vlad. Het feest van Sighisoara, een van de meest unieke Halloweenfeesten ter wereld, omvat een goochelshow, een verkleedwedstrijd en een spectaculaire brul-bij-de-maan-wedstrijd!

Dichtstbijzijnde luchthaven: Tirgu Mures

2- Samhain Vuur Festival, Schotland

5 spookachtige plaatsen om te bezoeken met Halloween
Halloween komt van een Keltisch feest dat Samhain heet en de overgang van zomer naar winter markeert. Het wordt nog elk jaar in Edinburgh gevierd met het Samhain Vuurfestival.

Het festival is een uniek spektakel: mythische wezens paraderen trommelend en vuurspuwend terwijl ze zich een weg banen langs de historische Royal Mile van Edinburgh naar West Parliament Square, waar de strijd tussen zomer en winter plaatsvindt. U hoeft geen kaartjes te kopen, maar als u een donatie wilt achterlaten voor de demonen die door de menigte trekken, zullen ze dat op prijs stellen.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Edinburgh
 

3- Yue Lan, Hong Kong

5 spookachtige plaatsen om te bezoeken met Halloween
Halloween is een hit in Hong Kong omdat het samenvalt met Yue Lan, het 'Festival van de Hongerige Geesten'. Yue Lan is een oud boeddhistisch feest dat de voorouders eert en een tijd markeert waarin de werelden van de levenden en de doden voor elkaar openstaan. s Nachts is Hongkong bezaaid met altaren, wierook en lampen, die worden achtergelaten als offers om de geesten van de voorouders gunstig te stemmen. De stad neemt dan een griezelig uiterlijk aan, alvorens terug te keren naar normaal met leuke en thematische feesten gedurende de rest van de Halloweennacht.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Hong Kong

4- Sedlec Ossuary, Tsjechische Republiek

5 spookachtige plaatsen om te bezoeken met Halloween
Het Sedlec Ossuarium in de buitenwijken van Kutná Hora wordt de "Kerk van de Beenderen" genoemd. Het interieur is versierd met 40.000 tot 70.000 menselijke skeletten uit 1200, artistiek gerangschikt en gesneden in 1870 door František Rint, een plaatselijke houtsnijder. In het midden van de kerk doemt het beroemdste kunstwerk op: een indrukwekkend gestructureerde kroonluchter, gemaakt van bijna elk bot van het menselijk lichaam. De kerk kan alleen overdag worden bezocht, maar als u zich wilt voorbereiden op de nacht van Halloween met een bezoek aan een enge plek, dan is dit de place to be!

Dichtstbijzijnde luchthaven: Pardubice
 

5- Sleepy Hollow, USA

5 spookachtige plaatsen om te bezoeken met Halloween
Het decor van Washington Irvings angstaanjagende verhaal over de Onthoofde Ruiter. Sleepy Hollow is wereldberoemd dankzij de film van Tim Burton uit 1999. De plaatselijke bevolking eert de legende met evenementen die de hele maand oktober plaatsvinden, zoals straatfeesten en optochten.

Tijdens avondrondleidingen met lantaarns wordt u meegenomen door Sleepy Hollow Cemetery, de laatste rustplaats van Washington Irving en de vermeende vampier Barnabas Collins. Lyndhurst Castle, daarentegen, biedt een meer gezinsvriendelijke spooktocht.

Dichtstbijzijnde luchthaven: Westchester County
Vind ons op
Schrijf u gratis in om de laatste reisupdates te ontvangen.
Klik op Toestaan wanneer u om het toestaan van meldingen wordt gevraagd.