Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu
Vliegtickets Vergelijken

7 tips voor het voorbereiden van een reis als koppel


We laten u een aantal praktische adviezen achter, zodat de voorbereiding van een reis met z'n tweeën makkelijker wordt en u kunt profiteren van de voordelen van dit soort reizen.
7 tips voor het voorbereiden van een reis als koppel

Deel uw bagage

Dit idee heeft twee fundamentele doelstellingen: geen dubbele voorwerpen dragen en dat als je een koffer verliest of de pech hebt dat die gestolen wordt, je altijd wat kleren hebt.
 

Ga akkoord met de andere persoon op de route en de stijl van reizen

U dient altijd met de andere persoon af te spreken wat de geschatte route is en welke stijl van reizen u plant voordat u vertrekt. Als u aan een lange reis begint, bijvoorbeeld een reis naar Zuid-Amerika die enkele maanden duurt, is het noodzakelijk om met de andere persoon afspraken te maken over de plaatsen of in ieder geval de landen die u in het begin zult bezoeken.

 

Verdeel de taken van het plannen van de reis

Je hoeft niet overal te zijn om de reis te plannen alsof je alleen reist. Bovendien zal elk lid van het koppel waarschijnlijk beter af zijn om een aantal dingen te doen.
 

Voorstellen om een gemeenschappelijk onkostenfonds op te richten

Als u met z'n tweeën gaat reizen (of in een groep) kunt u het beste voorstellen om een gemeenschappelijk geldfonds op te richten en alle belangrijke uitgaven van de reis te delen. Dit betekent niet dat u geen eigen geld meeneemt om uw eigen geschenken te kopen of voor andere uitgaven die u op individuele basis zou willen doen. Het is duidelijk dat als je een duikcursus volgt en je partner heeft daar geen zin in, dan zul je daarvoor moeten betalen.
 

Samen tickets kopen

Als je vliegtickets moet kopen, koop ze dan niet één voor één. U zult nooit met uw partner in het vliegtuig gaan zitten en u zult het beste moment missen om de planning van uw reis af te ronden, maar er is ook het economische gedeelte. In veel gevallen kunnen de belastingen de aankoop duurder maken of kunnen de tickets binnen enkele uren stijgen.
 

Denk twee keer na voordat u zich vastlegt

Als u met z'n tweeën reist, vooral als u niet veel tijd met elkaar doorbrengt, moet u zich twee keer bedenken voordat u ja zegt. U moet er rekening mee houden dat u 24 uur per dag met één persoon zult doorbrengen. Als u het niet vanaf het begin duidelijk hebt, stel dan voor te beginnen met een kortere reis. Een bezoek aan Londen of een andere Europese stad voor een paar dagen is niet hetzelfde als naar Azië gaan voor enkele maanden als een backpacker waar het makkelijker is om uit de comfortzone te komen.

Blijf bij elkaar

Moeilijke of zelfs kritieke situaties kunnen zich tijdens elke reis voordoen. Dit zijn de momenten waarop het koppel het meest samen moet zijn, zodat het u niet meer geld of een verstoring kost, afhankelijk van de situatie. Laat uw meningsverschil op geen enkel moment in het openbaar zien. Wie je iets wil verkopen gaat direct naar de zwakkeren om de sterke naar beneden te slepen en dit kan later discussies veroorzaken die zeker sterker zullen zijn.

Klaar voor je reis? Zoek de beste vlucht voor je reis als koppel met Jetcost!
Vind ons op
Schrijf u gratis in om de laatste reisupdates te ontvangen.
Klik op Toestaan wanneer u om het toestaan van meldingen wordt gevraagd.