Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu
Vliegtickets Vergelijken
De geselecteerde data geven mogelijk geen resultaten omwille van COVID-19. We raden u aan de data te wijzigen.
Selecteer vertrek
  • Recente zoekopdrachten
Selecteer aankomst
  • Recente zoekopdrachten
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Op zoek naar een enkele vlucht?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Klasse en passagiers
Klasse
Economy
Alleen beschikbaar voor Economy
Aantal passagiers
Volw.
{{ adults }}
Kinderen
{{ children }}
Baby's
{{ infants }}
  • Vergelijk met:

Chinees Nieuwjaar: alle info

Chinees Nieuwjaar, ook bekend als Lunar New Year of Spring Festival, is de belangrijkste feestdag in China en voor Chinezen over de hele wereld. Hier is alle info!
Chinees Nieuwjaar: alle info

Wanneer is Chinees Nieuwjaar 2023?

Chinees Nieuwjaar 2023 valt op zondag 22 januari 2023.  De datum van het Chinese Nieuwjaar wordt bepaald door de maankalender en verandert elk jaar, maar ligt altijd tussen 21 januari en 20 februari.

Wat is het dierenriemdier van 2023?

Elk Chinees jaar wordt geassocieerd met een dierenteken volgens de Chinese dierenriem. 2023 is het jaar van het Konijn, een symbool van een lang leven, vrede en voorspoed in de Chinese cultuur. Er wordt voorspeld dat 2023 een jaar van geluk en hoop wordt!
 

Hoe lang duurt Chinees Nieuwjaar?

De viering van Chinees Nieuwjaar duurt traditioneel 16 dagen, vanaf oudejaarsavond tot het Lantaarnfestival. De eerste 7 dagen zijn ook officieel feestdagen in China.
 

Chinese Nieuwjaar tradities   

De regionale gebruiken en tradities lopen sterk uiteen, maar hebben hetzelfde thema: het oude jaar afsluiten en het nieuwe verwelkomen. De belangrijkste Chinese nieuwjaarsactiviteiten omvatten verschillende activiteiten, zoals het schoonmaken en versieren van huizen met rode voorwerpen (rood is de hoofdkleur van het festival, een gunstige kleur voor het nieuwe jaar), het eren van voorouders, tijd doorbrengen met familie, het uitwisselen van geschenken (zoals de beroemde rode enveloppen die geld bevatten en vaak aan kinderen en ouderen worden gegeven) en het kijken naar traditionele leeuwen- en drakendansen.
Chinees Nieuwjaar: alle info
Leeuwen- en drakendansen zijn populair in China en in de Chinatowns van veel westerse landen tijdens het Maannieuwjaar. Ze worden uitgevoerd om voorspoed en geluk te brengen voor het komende jaar of evenement.

Wat mensen eten tijdens Chinees Nieuwjaar

Eten is een belangrijk onderdeel van de viering: tijdens de 16-daagse festiviteiten wordt voedsel geserveerd dat als gelukbrengend wordt beschouwd, vooral tijdens het diner van de nieuwjaarsfamilie. Vis is een must, want het symboliseert overvloed. Knoedels in de vorm van zilverstaven worden gedeeld als teken van familie eenheid en voorspoed, terwijl Niángāo (een rijstcake) symbool staat voor grote prestaties en hoge status.
 

Bijgeloof over Chinees Nieuwjaar

De Chinezen geloven traditioneel dat het begin van het jaar het hele jaar beïnvloedt. Er zijn veel dingen die niet gedaan mogen worden, maar vooral niet de vloer vegen of kleren en haar wassen op Nieuwjaarsdag (men gelooft dat dit geluk afweert en "wegspoelt"!).
 

Hoe zeg je 'Gelukkig Nieuwjaar' in het Chinees?

Als u beleefd wilt zijn en een goede indruk wilt maken wanneer u Chinese vrienden, familieleden, collega's en zelfs vreemden ontmoet tijdens de feestdagen, dan is de beste manier om de typische nieuwjaarsgroeten te leren: meestal zegt u "Xīnnián hǎo", wat letterlijk "Gelukkig Nieuwjaar" betekent, of "Xīnnián kuàilè", wat "Gelukkig Chinees Nieuwjaar" betekent.
Vind ons op
Schrijf u gratis in om de laatste reisupdates te ontvangen.
Klik op Toestaan wanneer u om het toestaan van meldingen wordt gevraagd.