Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu
Vliegtickets Vergelijken
De geselecteerde data geven mogelijk geen resultaten omwille van COVID-19. We raden u aan de data te wijzigen.
Selecteer vertrek
  • Recente zoekopdrachten
Selecteer aankomst
  • Recente zoekopdrachten
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Op zoek naar een enkele vlucht?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Klasse en passagiers
Klasse
Economy
Alleen beschikbaar voor Economy
Aantal passagiers
Volw.
{{ adults }}
Kinderen
{{ children }}
Baby's
{{ infants }}
  • Vergelijk met:

Het laatste nieuws over reisbeperkingen voor Covid-19

Het aantal bestemmingen dat gesloten is voor internationaal toerisme is verder afgenomen. Volgens het UNWTO-rapport over reisbeperkingen heeft 70% van de landen in de wereld de opgelegde reisbeperkingen voor de COVID-19-pandemie versoepeld.
Covid 19 Reisbeperkingen
Tot nu toe hebben 164 landen de beperkingen op het internationale toerisme versoepeld, een opwaartse trend in de afgelopen twee maanden, terwijl er nog steeds 51 grenzen volledig gesloten zijn voor toeristen. Volgens het verslag zijn het vooral landen met positieve gezondheids- en hygiënische uitgangspunten die de beperkingen het snelst hebben versoepeld.

Regionale verschillen

Europa is nog steeds het continent met de grootste kans om de reisbeperkingen te versoepelen, gevolgd door Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Azië en de Stille Oceaan blijven de meest restrictieve gebieden, die nog steeds regelmatig grenssluitingen voor het internationale toerisme afdwingen.

Maar zelfs landen die een duidelijke openheid aan de dag leggen, blijven niet-essentiële internationale reizen naar gebieden met een hoger risico in de wereld afraden. Sommige landen hebben in plaats daarvan niet-essentiële reizen volledig verboden: België heeft bijvoorbeeld alle niet-essentiële reizen van en naar België van 27 januari tot 1 maart verboden (met de nodige vrijstellingen).
 

Controles bij aankomst

Sommige landen hebben ook de controles of de eisen voor aankomende reizigers verscherpt. Frankrijk bijvoorbeeld heeft reizigers verplicht een verklaring af te leggen dat zij geen symptomen van COVID-19 hebben en in de afgelopen twee weken niet in contact zijn geweest met bevestigde gevallen. Reizigers worden onderworpen aan een isolatieperiode van 7 dagen en moeten aan het eind van deze periode verdere tests ondergaan.

De Verenigde Staten hebben daarentegen de toegang beperkt van alle buitenlanders die de afgelopen 14 dagen via China, Iran, de meeste Europese landen, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Brazilië zijn gereisd. Vanaf 26 januari moeten alle reizigers een negatieve uitslag van een virale test op COVID-19 kunnen voorleggen, die ten minste 72 uur voor het vertrek is afgegeven, of een gecertificeerd bewijs hebben dat zij COVID-19 hebben opgelopen en daarvan zijn genezen, voordat zij aan boord van het vliegtuig gaan.

Ondanks sterke lmitaties in sommige landen worden de grenzen geleidelijk weer opengesteld, niet alleen voor noodzakelijk reisverkeer maar in veel gevallen ook voor toerisme.

Landenspecifieke informatie

De International Air Transport Association (IATA) heeft een nuttige, regelmatig bijgewerkte kaart gepubliceerd waarop u de specifieke situatie van elk land wereldwijd kunt bekijken, die beschikbaar is via deze link.
Vind ons op
Schrijf u gratis in om de laatste reisupdates te ontvangen.
Klik op Toestaan wanneer u om het toestaan van meldingen wordt gevraagd.