Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu
Vliegtickets Vergelijken
De geselecteerde data geven mogelijk geen resultaten omwille van COVID-19. We raden u aan de data te wijzigen.
Selecteer vertrek
 • Recente zoekopdrachten
Selecteer aankomst
 • Recente zoekopdrachten
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Op zoek naar een enkele vlucht?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Klasse en passagiers
Klasse
Economy
Alleen beschikbaar voor Economy
Aantal passagiers
Volw.
{{ adults }}
Kinderen
{{ children }}
Baby's
{{ infants }}
 • Vergelijk met:

Covid VS reizen, wie zal winnen?


De gezondheidscrisis Covid-19 heeft een grote impact gehad op onze levensstijl. Veel sectoren hebben zwaar te lijden onder deze crisis en met name de toeristische markt is het zwaarst getroffen door de gezondheidsbeperkingen. Dus wie zal het laatste woord hebben, Covid of reizen?

 

Belemmeringen voor reizen

 
Het is inderdaad al meer dan een jaar geleden dat de toeristische sector wereldwijd werd getroffen door de Covid-19-crisis.

 • Inperking: landen hebben verschillende perioden van inperking gekend, waarbij reizen buitenshuis of met kilometerbeperkingen rond het eigen huis verboden is. Sommige landen eisen ook een periode van opsluiting, quarantaine, voor iedereen die op hun grondgebied aankomt, waardoor het zinloos wordt om voor korte tijd te reizen.
 • Gesloten grenzen: veel landen hebben hun grenzen gesloten om de verspreiding van het virus tegen te gaan, wat heeft geleid tot een daling van het internationale reisverkeer.
 • Tests: sommige landen en luchtvaartmaatschappijen eisen nu een negatieve PCR-test van 72 of 48 uur geleden. Het risico nemen om vluchten en reizen te boeken wanneer een negatieve test alles kan annuleren, weerhoudt mensen er sterk van om te reizen.
 • De gezondheidssituatie: niet alle landen worden op dezelfde manier door het virus getroffen en beschikken niet allemaal over dezelfde gezondheidsinfrastructuur.

 

De terugkeer van het reizen


Het beheer van de sanitaire crisis is natuurlijk begonnen en de betere kennis van het virus laat ons hopen op een betere toekomst.

 • Aanpassing: sinds meer dan een jaar hebben winkels, restaurants, hotels en vervoer sanitaire beschermingsmaatregelen getroffen om de besmetting zoveel mogelijk te beperken (afstand houden, verplicht masker, hydroalcoholische gel...) en om open te kunnen gaan met beperking van de risico's.
 • Tests: er zijn steeds meer tests op Covid beschikbaar; antigenen, PCR, speeksel..., wat helpt om de bevolking gerust te stellen en een toename van de verspreiding van het virus door preventie te voorkomen.
 • Vaccin: de wetenschap geeft ons een beter inzicht in dit virus. Verschillende laboratoria ontwikkelen vaccins om de bevolking te beschermen. Wanneer de meerderheid van de mensen gevaccineerd is, zal de verspreiding afnemen en daarmee ook de risico's. We zullen dan kunnen leven met dit virus, dat niet meer zo bedreigend zal zijn als tijdens de crisis. Bovendien zullen de ziekenhuizen in staat zijn de patiënten te behandelen.
 • Kudde-immuniteit: Al meer dan een jaar hebben veel mensen Covid-19 opgelopen, waardoor hun afweer tegen dit virus wordt versterkt.
 • Noodzaak: Toerisme is een noodzaak voor veel landen die deels van deze sector leven. Het kan niet voor onbepaalde tijd geblokkeerd blijven.


Wees gerust, het reizen is niet voorbij! De Covid-19 crisis is slechts tijdelijk en wanneer zij voorbij is, zal reizen weer in de belangstelling staan!
Vind ons op
Schrijf u gratis in om de laatste reisupdates te ontvangen.
Klik op Toestaan wanneer u om het toestaan van meldingen wordt gevraagd.