Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu
Vliegtickets Vergelijken
De geselecteerde data geven mogelijk geen resultaten omwille van COVID-19. We raden u aan de data te wijzigen.
Selecteer vertrek
 • Recente zoekopdrachten
Selecteer aankomst
 • Recente zoekopdrachten
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Op zoek naar een enkele vlucht?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Klasse en passagiers
Klasse
Economy
Alleen beschikbaar voor Economy
Aantal passagiers
Volw.
{{ adults }}
Kinderen
{{ children }}
Baby's
{{ infants }}
 • Vergelijk met:

Tips en trucs voor alleen reizen

Alleen reizen kan een unieke ervaring zijn, vol voordelen! Nieuwe plaatsen ontdekken in uw eigen tempo, niet hoeven wachten of inlopen op medereizigers, eten wat u wilt op het tijdstip dat u wilt, meer tijd besteden aan het bezoeken van de attracties die u interesseren (of minder als ze u niet interesseren!). 
Tips en trucs voor alleen reizen
Alleen reizen is dit alles en nog veel meer! Het is tijd om aan jezelf te wijden door te doen wat je wilt, wanneer je wilt, volgens de voorkeuren van de enige echte hoofdrolspeler van de reis: jij. 
 

Waarom alleen reizen?

Een van de beste manieren om je sterke en zwakke punten en je voorkeuren in het leven te leren kennen, is door alleen te reizen. Als je alleen reist, reis je op je eigen voorwaarden. U kunt contact maken met mensen als u zin hebt in gezelligheid of ze helemaal vermijden als u tijd voor uzelf wilt. 

Er zijn zoveel voordelen van solo reizen die je levensstijl volledig kunnen beïnvloeden. Het is een ervaring die je aanmoedigt om jezelf te leren kennen en als persoon te groeien: je krijgt meer zelfvertrouwen, leert problemen rustiger en serener op te lossen, opent je geest voor nieuwe manieren om de wereld te zien door te ontdekken hoe het leven elders werkt.
Desondanks zijn we allemaal een beetje bang voor het idee van alleen reizen, en dat is normaal! Het vooruitzicht om alleen te reizen kan u wat nerveus maken, vooral als u een reis naar het buitenland plant (waar u misschien de plaatselijke taal of gebruiken niet kent).

Laat je niet ontmoedigen, er zijn veel eenvoudige en slimme manieren om met een gerust hart en veilig van een soloreis te genieten. Hier zijn wat tips en trucs om je te helpen het meeste uit je solo-reis te halen:
Tips en trucs voor alleen reizen

Tips vóór de reis

Er zijn verschillende dingen die u voor uw vertrek kunt doen om uw reis gemakkelijker en aangenamer te maken:
 
 • Maak een 'slim' budget: we moeten allemaal een rekensommetje maken voor we op reis gaan, letterlijk. Als u een goed idee hebt van hoeveel u bereid bent uit te geven, voorkomt u dat u tijd verspilt met het evalueren van te dure reizen. Houd in uw budget niet alleen rekening met reizen en hotels, maar probeer ook uit te rekenen hoeveel u zult uitgeven aan eten en aan het bezoeken van de attracties waarin u geïnteresseerd bent (u hoeft geen precieze berekening te maken, maar het helpt als u een idee hebt);
 
 • Kies accommodatie die geschikt is voor "eenlingen": afhankelijk van de reis die u wilt maken (en het type reiziger dat u bent), kan een verblijf in het ene etablissement een groot verschil maken voor uw ervaring. In hostels, bijvoorbeeld, vindt u veel jonge soloreizigers, omdat ze een goedkope en zeer geschikte oplossing zijn voor dit soort reizen;
 
 • Licht inpakken: als u alleen op uw eigen kracht kunt vertrouwen, kunt u het beste licht en onmisbaar inpakken. Afhankelijk van hoe lang je wegblijft en het klimaat van je bestemming, probeer je ruimte en gewicht te besparen voor de kleding en accessoires die je nodig hebt, vooral als je gaat backpacken! Het is niet alleen een kwestie van gewicht en ruimte, kunnen bepalen wat je echt nodig hebt en wat niet, is een ander voordeel van soloreizen dat ook nuttig is in het dagelijks leven.
 
 • Plan de belangrijkste uitstapjes: Je hoeft niet alles te plannen voor je op reis gaat, maar sommige dingen wel! Als u reizen plant, plan dan de belangrijkste reizen van tevoren door de nodige tickets te boeken en laat altijd voldoende tijd tussen elke reis. Zo kunt u met meer vertrouwen omgaan met vertragingen en onvoorziene gebeurtenissen en zult u meer ontspannen op reis gaan;
 
 • Praat met vrienden en familie: "Als ik het me goed herinner, zit er hier vlakbij een restaurantje verscholen". Sommige plaatsen ontdekken we alleen via mond-tot-mondreclame, vrienden en familie kunnen u nuttig advies geven op basis van hun ervaring (met de plaats of met eerdere reizen, elk advies is welkom!) en zullen zich ook meer ontspannen en op de een of andere manier betrokken voelen als ze weten wat de etappes en het programma van uw reis zijn.

Tips om van uw reis te genieten

Als u uw reis hebt gepland, hoeft u alleen nog maar te genieten! Hier zijn enkele nuttige tips om het beste uit uw solo-reis te halen:
 
 • Praat met de plaatselijke bevolking: het is waar, een gesprek beginnen met vreemden kan een uitdaging zijn. Maar deze gesprekken kunnen uw reis echt doen omslaan! Door met de plaatselijke bevolking te praten kunt u dingen leren en ontdekken die niet in reisgidsen staan, maar ook nieuwe vrienden maken en plaatsen ervaren en zien die u op eigen houtje nooit ontdekt zou hebben!
 
 • Ontmoet andere reizigers: waar u ook gaat, u zult veel anderen vinden die, net als u, alleen reizen. Sommigen van hen zullen hun eerste ervaring opdoen, of zullen de plaats waar u bent al bezocht hebben, of misschien al veel ervaring hebben met alleen reizen. Praten met andere reizigers kan een manier zijn om te leren en plaatsen, kneepjes van het vak en andere mensen te leren kennen. Alleen reizen kan een geweldige stimulans zijn om te socialiseren, je hebt er alleen maar een beetje moed voor nodig en je kunt verbazingwekkende verhalen horen van reizigers van over de hele wereld!
 
 • Plan niet te veel: zoals we al zeiden, is het belangrijk om de belangrijkste onderdelen van uw reis te plannen. Het is net zo belangrijk om niet alles te plannen! Een van de leukste aspecten van alleen reizen is de vaak onverwachte ontdekking. Probeer te 'verdwalen', verken waar je bent en misschien vind je wel iets unieks om de hoek, out of the blue;
 
 • Wees flexibel: wanneer toevallige ontmoetingen of onverwachte plaatsen interessante kansen bieden, wees dan niet bang om je plannen te wijzigen. Het bezoek aan de attractie kan worden uitgesteld tot een ander tijdstip, sommige toevallige ervaringen niet!
 
 • Wees geduldig: de impact met een nieuwe stad of een nieuwe realiteit kan in het begin moeilijk zijn, u kunt zich overweldigd en verloren voelen. Wees niet gehaast en maak je geen zorgen, neem de tijd om rond te kijken en te begrijpen hoe de werkelijkheid om je heen beweegt. Binnen de kortste keren vindt u zichzelf een gelukkig deel van de plaats! 
 
 • Neem deel aan plaatselijke evenementen: in veel steden vindt u plaatselijke evenementen waarvan u niet wist dat ze plaatsvonden, dus profiteer ervan! Of het nu gaat om een straatfeest, een concert in de open lucht of een straatoptreden, woon plaatselijke evenementen bij. Je krijgt een dieper inzicht in de lokale cultuur en voelt je als een local;
 
 • Eet lokale gerechten: Een andere zeer doeltreffende manier om een plaats te leren kennen is de smaken ervan te proeven. Van de plaatselijke gerechten zult u veel begrijpen over de cultuur en tradities van de plaats en u zult specialiteiten kunnen proeven die u nog nooit hebt gezien! Wees niet bang om te vragen naar wat u eet - velen zullen u graag hun deel van het verhaal achter de traditionele gerechten vertellen;
 
 • Blijf in contact: alleen reizen betekent niet noodzakelijk dat je je van alles en iedereen moet afzonderen. Een videogesprek met familie of vrienden kan een geweldige manier zijn om uw dag, uw emoties en uw plannen voor de rest van de reis te delen (en dan weten we zeker dat ze zich allemaal beter zullen voelen als ze weten dat het goed met u gaat en dat u van uw reis geniet).
Tips en trucs voor alleen reizen

Andere nuttige tips

Zoals bij elke reis, alleen of in een groep, is het goed om enkele goede gewoonten te onthouden om onaangename situaties te vermijden:
 
 • Draag niet te veel contant geld bij je: reizen is duur en je zult vaak contant geld bij je hebben, maar zelfs in je eigen stad zou je niet met te veel geld op zak rondlopen, toch? Probeer alleen het hoogstnoodzakelijke mee te nemen en laat de rest in het hotel (de meeste hotels hebben een kluis op de kamer) of gebruik waar mogelijk een elektronische betaalmethode;
 
 • Vermijd "gevaarlijke" gebieden: het lijkt misschien voor de hand liggend, maar soms beseffen we niet dat een gebied eigenlijk een potentieel gevaar is voor ons solo-reizigers. Wees niet bang om de plaatselijke bevolking om advies te vragen over waar u heen moet als u twijfels hebt;
 
 • Kom meer te weten over de plaatselijke gebruiken: wist u dat fooi geven in Japan uiterst onbeleefd is? Op sommige plaatsen is het leven anders dan wij gewend zijn, en zelfs een klein gebaar kan iets heel anders betekenen! Het is een goed idee om u te informeren over de plaatselijke gewoonten, en u zult beloond worden met een warm welkom en geen misverstanden.

Klaar om te gaan? Met deze kleine tips en trucs ben je er zeker van dat je je volgende soloreis kunt organiseren en ervan kunt genieten!
Vind ons op
Schrijf u gratis in om de laatste reisupdates te ontvangen.
Klik op Toestaan wanneer u om het toestaan van meldingen wordt gevraagd.