Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu
Vliegtickets Vergelijken
De geselecteerde data geven mogelijk geen resultaten omwille van COVID-19. We raden u aan de data te wijzigen.
Selecteer vertrek
  • Recente zoekopdrachten
Selecteer aankomst
  • Recente zoekopdrachten
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Op zoek naar een enkele vlucht?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Klasse en passagiers
Klasse
Economy
Alleen beschikbaar voor Economy
Aantal passagiers
Volw.
{{ adults }}
Kinderen
{{ children }}
Baby's
{{ infants }}
  • Vergelijk met:

Venetië toegangskaart: hoe werkt het?

Vanaf januari 2023 wordt in Venetië de maatregel van kracht om het massatoerisme tegen te gaan: het toegangsticket. De nieuwe maatregel heeft tot doel de toevloed van toeristen in de stad te verminderen en te reguleren, een probleem dat de inwoners al vele jaren teistert. Maar hoe werkt het nieuwe toegangskaartje?
Venetië toegangskaart: hoe werkt het?

Variabele prijzen en reservering

Het toegangsticket heeft geen vaste prijs, maar kan variëren naar gelang van de gekozen dagen voor het bezoek: het varieert van een minimum van 3 euro tot een maximum van 10 euro, afhankelijk van de dag. De startdatum is door de gemeenteraad vastgesteld op 16 januari 2023. Tot die tijd zal er, zelfs voor één enkele dag, geen verplichting zijn om een ticket te betalen. Er zijn ook kortingen voor wie meerdere dagen in de lagune verblijft en voor wie zijn tickets op voorhand boekt. 
 

Reservering en betalingswijzen

De nieuwe verordening voorziet in de oprichting van een website (die tegen het einde van het jaar online zal zijn) via welke het toegangsticket voor Venetië zal kunnen worden gereserveerd en betaald. Het platform zal een Qr-code uitreiken die bij controles moet worden getoond: overtreders krijgen overigens boetes van 50 tot 300 euro!
Venetië toegangskaart: hoe werkt het?

Van betaling vrijgestelde categorieën

Naast de inwoners van de stad zullen ook degenen die een tweede huis in Venetië hebben, degenen die in de oude stad en op de kleinere eilanden werken, studenten, degenen die in de gemeente Venetië geboren zijn, degenen die toegang nodig hebben voor medische diensten of sportwedstrijden en degenen die familieleden tot in de derde graad bezoeken, van betaling worden vrijgesteld. Inwoners van de regio Veneto zullen ook worden vrijgesteld van betaling (maar met maximumdrempels voor de toegang).

Dus als u van plan bent Venetië te bezoeken, of dat nu dit jaar is of volgend jaar onder de nieuwe regelgeving, raden wij u aan uw reis ruim van tevoren te boeken! Op onze website kunt u, zoals altijd, vluchten en hotels vinden of gewoon een idee krijgen van de prijzen door de online beschikbare aanbiedingen te vergelijken door op de onderstaande link te klikken.

Aanbiedingen voor Venetië bekijken
Vind ons op
Schrijf u gratis in om de laatste reisupdates te ontvangen.
Klik op Toestaan wanneer u om het toestaan van meldingen wordt gevraagd.