Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu
Vliegtickets Vergelijken
De geselecteerde data geven mogelijk geen resultaten omwille van COVID-19. We raden u aan de data te wijzigen.
Selecteer vertrek
  • Recente zoekopdrachten
Selecteer aankomst
  • Recente zoekopdrachten
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Op zoek naar een enkele vlucht?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Klasse en passagiers
Klasse
Economy
Alleen beschikbaar voor Economy
Aantal passagiers
Volw.
{{ adults }}
Kinderen
{{ children }}
Baby's
{{ infants }}
  • Vergelijk met:

Waar zijn we met het vaccin?

Waar zijn we met het vaccin?
Een door Pfizer ontwikkeld Covid-vaccin is in veel landen goedgekeurd voor gebruik en de eerste doses zijn aan patiënten toegediend. De ontdekking van een vaccin zou de doorbraak kunnen zijn die nodig is om het Coronavirus definitief te verslaan.

Vaccins

Er zijn momenteel meerdere vaccins in een vergevorderd stadium, hier zijn die:

- Pfizer-vaccin
De bekendste op dit moment: uit gepubliceerde gegevens blijkt dat het vaccin tot 95% effectief is. Het wordt in twee doses toegediend, met een interval van drie weken. Meer dan 40.000 mensen in Groot-Brittannië hebben dit vaccin al ontvangen, zonder negatieve gevolgen of problemen na inname.

- AstraZeneca vaccin
Gegevens over dit vaccin laten een effectiviteit van 70% zien bij mensen met Covid-symptomen, die specifiek ook een sterke immuunrespons bij oudere mensen laten zien. Het AstraZaneca vaccin wordt ook in twee doses toegediend en kan een van de gemakkelijkste vaccins zijn om te verspreiden, omdat het in tegenstelling tot de Pfizer niet bij zeer lage temperaturen hoeft te worden bewaard.

- Moderna-vaccin
Net als het Pfizer-vaccin heeft het volgens de bedrijfsgegevens een werkzaamheidsgraad van 94,5%. Het wordt in twee doses toegediend, met een interval van vier weken. Dit lijkt ook gemakkelijker op te slaan dan Pfizer, omdat het bij lagere temperaturen tot zes maanden stabiel lijkt te blijven.
 

Welke andere vaccins zijn in ontwikkeling?

Naast de drie bovengenoemde vaccins zijn er nog andere vaccins in ontwikkeling, zoals het Russische Spoetnik V-vaccin, dat volgens publiekelijk vrijgegeven gegevens 92% efficiënt is. Het Wuhan Instituut voor Biologische Producten en Sinopharm in China, en het Russische Gamaleya Research Instituut zijn ook in de eindfase van de tests met hun eigen versie van het vaccin.

Het zal uiteraard van cruciaal belang zijn om uit te zoeken welke methode de beste resultaten oplevert, maar op dit moment zijn er vele mogelijkheden.

Wie krijgt het vaccin als eerste?

Dit zal afhangen van de situatie in het betreffende land en het verspreidingspercentage van Covid. Het lijkt er echter op dat het oudere segment van de bevolking voorrang zal krijgen, aangezien zij meer risico lopen, gevolgd door gezondheidswerkers zoals het ziekenhuispersoneel.
 

Wat moet er nog meer gebeuren?

Er moet worden aangetoond dat de vaccins veilig zijn voordat ze vrijelijk kunnen worden toegediend. Onderzoekers moeten ook begrijpen hoe lang de bescherming die met het vaccin wordt bereikt, kan duren. Waarschijnlijk zal 60-70% van de wereldbevolking immuun moeten zijn om te voorkomen dat het virus zich gemakkelijk blijft verspreiden, als het vaccin perfect werkt.
Vind ons op
Schrijf u gratis in om de laatste reisupdates te ontvangen.
Klik op Toestaan wanneer u om het toestaan van meldingen wordt gevraagd.