Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu
Vliegtickets Vergelijken
De geselecteerde data geven mogelijk geen resultaten omwille van COVID-19. We raden u aan de data te wijzigen.
Selecteer vertrek
  • Recente zoekopdrachten
Selecteer aankomst
  • Recente zoekopdrachten
{{ weekDay }}
{{ panel.label }}
Op zoek naar een enkele vlucht?
{{ fromDate | dateToDayNumber }}

{{ fromDate | dateToMonthName }}

{{ fromDate | dateToDayName }}

{{ flexibleFromDateLabel }}
{{ option.label }}
?
{{ flexibleToDateLabel }}
{{ option.label }}
Klasse en passagiers
Klasse
Economy
Alleen beschikbaar voor Economy
Aantal passagiers
Volw.
{{ adults }}
Kinderen
{{ children }}
Baby's
{{ infants }}
  • Vergelijk met:

Beste steden om St Patrick's Day te vieren

St. Patrick's Day is synoniem met grote feesten waar groen koning is. Maar waar moet je naartoe om St Patrick's Day te vieren? Wij hebben een paar van de "groenste" steden ter wereld uitgekozen om van dit festival op zijn best te genieten!
 

Waar in Europa St Patrick's Day te vieren?

Als je in Europa aan St. Patrick's Day denkt, denk je aan Ierland, en niet toevallig! St Patrick was een 5e eeuwse Britse christelijke missionaris en bisschop in Ierland. Hij staat bekend als de 'Apostel van Ierland' en is de beschermheilige van het land. Het festival ter ere van hem heeft zich sindsdien over Europa en de rest van de wereld verspreid. Laten we eens kijken waar in Europa het vieren waard is:
 

Dublin, Ierland

Beste steden om St Patrick's Day te vieren
Zoals misschien voor de hand ligt, is de Ierse hoofdstad veruit de stad waar het festival het meest wordt gevierd. De St Patrick's Day parade trekt door het centrum van de stad en vermaakt meer dan 500.000 mensen! Het festival duurt vier dagen, met veel bier en whisky, attracties en gratis live muziek.

Glasgow, Schotland

Glasgow, dat dicht bij Ierland blijft, viert St Patrick's Day met zijn jaarlijkse festival vol evenementen, traditionele muziek, dans en drankjes. Pubs en bars organiseren en stimuleren live muziekoptredens, poëzievoordrachten en groepsdansen, met een publiek dat zo wild is dat je denkt dat je in Ierland bent!
 

Londen, Engeland

Beste steden om St Patrick's Day te vieren
St Patrick's Day is officieel geen officiële feestdag in Engeland, maar de stad leeft het festival alsof het er een is! Muziek en comedy, luie Ierse pubfeesten, de beroemde jaarlijkse parade - Londen gaat groen op St Patrick's Day!
 

München, Duitsland

We gaan een beetje verder naar het zuidoosten om München te noemen. Hoewel er geen directe banden of grote Ierse gemeenschappen zijn, heeft München de feestdag met enthousiasme overgenomen! Sinds 1996 houdt de stad in Beieren jaarlijks een St Patrick's Day parade, waaraan elk jaar steeds meer mensen deelnemen, die met traditionele muziek en dans een Ierse sfeer oproepen.
 

Kopenhagen, Denemarken

Beste steden om St Patrick's Day te vieren
Denemarken heeft ook geen sterke banden met Ierland, maar toch zijn de festiviteiten in Kopenhagen een eerbetoon aan die in Dublin! Optochten, groen bier, traditionele Ierse muziek en vooral het meest bijzondere evenement van het festival: de race met drie benen door de Ierse pubs van de stad, waarbij in elke pub wordt gedronken terwijl ze voorbijkomen.

Waar kun je St Patrick's Day vieren in de rest van de wereld?

Het is niet alleen Europa: zoals gezegd is St Patrick's Day nu een wereldwijde feestdag, die ook in de rest van de wereld wordt gevierd. In de Verenigde Staten heeft het feest een eeuwenoude oorsprong, maar ook in de rest van de wereld behoren sommige onvermoede steden tot de meest actieve op deze dag:
 

Chicago

Beste steden om St Patrick's Day te vieren
Op St Patrick's Day wordt de Windy City omgetoverd tot een van de groenste steden ter wereld. De rivier van de stad verandert 's morgens van kleur en wordt voor de gelegenheid groen geverfd. Alsof dat nog niet genoeg is, worden er in de stad ook niet één, maar drie parades gehouden, waaraan zo'n 2 miljoen mensen deelnemen!
 

New York City

De St. Patrick's Day Parade in New York heeft een lange geschiedenis (voor het eerst gehouden in 1762) en is de grootste in de Verenigde Staten, samen met die in Chicago. Zoals elk jaar passeert de parade de St Patrick's Cathedral op Fifth Avenue en eindigt bij de Irish American Historical Society. In veel pubs en restaurants in de stad worden feesten met een Iers thema georganiseerd, met eten en natuurlijk drinken. Een van de beroemdste feesten wordt gehouden in McSorley's, de oudste Ierse pub van de stad!
 

Tokio, Japan

Beste steden om St Patrick's Day te vieren
De eerste St Patrick's Day parade in Tokio werd gehouden in 1992 en was bedoeld als een soort kennismaking met de Ierse cultuur voor de Japanners. De Japanners waren er blijkbaar dol op en vandaag is de parade een mengeling van beide culturen, die elk jaar populairder en populairder wordt!
 

Buenos Aires, Argentinië

Het is altijd feest in Buenos Aires, maar wanneer het St Patrick's Day is, verandert de Argentijnse hoofdstad in een alternatieve versie van Dublin. De nakomelingen van de Ieren in de stad organiseren de beroemdste viering van St Patrick's Day van Zuid-Amerika, waarbij 10 blokken in het hart van de stad worden omgetoverd tot een koninkrijk dat in het teken staat van de kleur groen (en vol zit met Iers bier).
 

Sydney, Australië

Beste steden om St Patrick's Day te vieren
Gezien de grote instroom van Ieren in Australië in de afgelopen eeuwen, is het misschien niet zo verwonderlijk dat Sydney is een populaire plek om te vieren St Patrick's Day. In pubs en restaurants kun je de hele dag door terecht voor traditioneel Iers eten en drinken, en er wordt de hele tijd gefeest!

En dit zijn nog maar enkele van de vele steden die St Patrick's Day vieren met geweldige evenementen! Of het nu gaat om straatoptochten, concerten of eenvoudige kroegfeesten, er zijn genoeg plaatsen in de wereld om feest te vieren. We zijn er zeker van dat er bij jou in de buurt ook een feest is! Het enige wat je hoeft te doen is je in het groen te kleden en feest te vieren!
Vind ons op
Schrijf u gratis in om de laatste reisupdates te ontvangen.
Klik op Toestaan wanneer u om het toestaan van meldingen wordt gevraagd.